Vintage kleding kopen

Modeontwerpers stonden in het verleden vooraan om zich te interesseren voor de geschiedenis van kledingstukken. De stijlen uit het verleden worden waardevol voor de ontwerpers om ze te herwerken, te herwerken en nog eens te herwerken. In het verleden was couture het meest democratische evenement in de modewereld, met alle ontwerpers en modeschrijvers in dezelfde stad. Maar met de opkomst van het Internet hebben modeontwerpers veel contacten en mogelijkheden.

De geschiedenis van de vintage kleding in de twintigste eeuw kan worden onderverdeeld in twee heel verschillende perioden. De ene is de periode 1920-1930, die zich wat mij betreft afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog, vlak voor Pearl Harbor. De andere is de periode begin jaren ’70, toen in de westerse wereld een trend naar identiteit de mode begon te beheersen. In het begin tot het midden van de jaren ’70 begonnen een aantal modeontwerpers hetzelfde te dragen; in feite een patroon. Na een tijdje begonnen de mensen te staren, sommige mensen veranderden zelfs plotseling in goed geklede, trendy vreemden op straat. Het moet deze periode zijn geweest die de zogenaamde mad men look populair heeft gemaakt, met rode lippen, zwarte lakschoenen en outfits beschilderd met laag na laag felle, onverwachte kleuren.

Dit wil niet zeggen dat trends altijd gebaseerd zijn op de sterkste modetrends. Een modeschrijver die iets nieuws uit het verleden probeert te creëren, moet nog steeds bepaalde regels volgen. Eerst moeten ze begrijpen wat het meest relevante kenmerk is van de look die ze proberen te creëren; dan moeten ze een manier vinden om die look hun eigen, maar origineel te maken. Een voorbeeld nemen aan Hemmingway is één optie. Een andere optie is om hetzelfde oude ding opnieuw uit te vinden. In plaats van dezelfde oude knopen te gebruiken, voeg je ze toe aan een topje, of naai je er wat bloemen op, en geef je er je eigen draai aan. Er is iets met vintage dat de neiging heeft om verschillende persoonlijkheden, verschillende standpunten en verschillende soorten geschiedenis te benadrukken, ten goede of ten kwade. Als je ervoor kiest om vintage te dragen, moet het een weerspiegeling zijn van wie je bent, niet van wie je was. De beste WOII vintage kledingstukken, veruit, waren niet de geklede uniform ontwerpen, waren niet uit hetzelfde tijdperk, en de nadruk lag op een totaal nieuw en fris ontwerp.

Als je de tijd neemt om te zoeken naar zowel de levendigheid van nieuwe veganistische stofopties als de prachtige vintage kledingstukken die je niet mag missen in je jacht op de meest historisch waardevolle kleding, dan ga je iets buitengewoons, iets unieks en een absolute blijvertje bemachtigen. Vergeet ook de accessoires niet. Een vintage riem, handtassen en schoenen kunnen de look van een outfit drastisch veranderen. Dergelijke stukken hebben een manier van het brengen van een bepaalde unieke iets artistiek aan de volledige outfit. Dergelijke stukken zijn moeilijker te vinden en daarom maakt het een bijzondere waarde van een bezoek aan de stad. En natuurlijk, de laatste stop op uw tour zal de online vintage winkels zijn. Veel van deze winkels hebben zeldzame en unieke items beschikbaar voor een zeer betaalbare prijs.