Wij gebruiken heet water, stoom, anti-statische producten, schuim, reinigingsmiddelen, polymeerproducten en ook algemene chemicaliën om de buitenkant van uw auto te reinigen.

U zult natuurlijk ook de binnenkant van uw voertuig willen schoonmaken, maar laten we de preutse vingertoppen en giftige chemicaliën voor later bewaren. Een uitstekende auto reiniger die u kunt bedenken is Imagine Soft Soap, dit product is mild, niet bijtend; dip proof en zal geen glanzende afwerking achterlaten. Het is gewoon een microvezeldoekje dat zachtjes wordt uitgeschud. U reinigt gewoon de microvezel doek, die fungeert als een microvezel “dingle” en veeg alle delen van het interieur van het voertuig. Dit omvat tapijten en zetels en alle andere stoffen aangezien de oppervlakken bedekt zijn.

Nu uw voertuig naar behoren is gereinigd, zijn er een paar dingen die u misschien wilt weten en doen. Het is nu een goed moment om uw auto te inspecteren en te bepalen welke delen u wilt laten reinigen. Was er iets dat van nut kon zijn voordat uw auto werd gewassen? Misschien wilt u uw auto een goede Fax-controle geven voordat u uw auto laat wassen. Wat u ook schoonmaakt, er mogen absoluut geen plekken zijn die bij de eerste wasbeurt niet schoon zijn geworden. U kunt ook overwegen de auto voor het wassen in de was te zetten om de lak te beschermen. Ga altijd volledig over de auto, onder de arm vegen testikels in zelfs gecoate lakken, laat de wax om volledig te drogen, dan kunt u een tweede mening mogelijk op een ander paneel dat moet worden gedetailleerd.

Denk eraan dat u bij het detailen de hele auto opnieuw moet wassen, dit verwijdert alle verontreinigingen die u niet in de was heeft gekregen en die anders op het oppervlak van de auto kunnen zijn opgedroogd. Het helpt om de lak en het interieur te beschermen tegen de UV-stralen van de zon, als je ooit een auto hebt moeten repareren of opnieuw moet groeven weet je wat ik bedoel. Ik voeg meestal ook een storm schild aan de buitenkant toe als er storm stripping reparaties zijn en veiligheidssloten voor auto’s of andere voertuigen. Nu veeg ik het voertuig schoon met de Harbor Freight krasverwijderaar en ga nogmaals over het voertuig zoals we in het begin deden met zeepwater. Dan maak ik het voertuig grondig schoon en ga er met een detailer over om hem een pauze te geven en de gebieden schoon te maken die als “donors pass” gebieden op het voertuig kunnen hebben gefungeerd gedurende het grootste deel van de tijd van de vorige eigenaar op de weg en het persoonlijke rijden daar.