Vintage kleding Amsterdam

Vintage kleding is vrij groot nieuws en modieus geworden met de winkelstraten en modemerken die er het beste van maken door reclame te maken voor glamoureuze en opwindende kleding om te volgen. Maar de trend neemt in grote mate toe door de vele online volgers van de trend.

Vintage mode loopt uiteen van bescheiden tot buitensporig, van alledaags tot schitterend.

Hier is een lijst van enkele van de beste vintage kledingstukken en accessoires van de afgelopen decennia:

Een beetje weten over de geschiedenis van vintage kledingstukken kan licht werpen op de verscheidenheid aan stijlen die beschikbaar zijn in vintage kleding en bij uw eigen stijl passen.

Jurken uit de jaren 1940 uit Europa waren een perfecte vintage stijl, met het zandlopersilhouet en de volle rokken die typerend waren voor alle modetrends in het begin van de 20e eeuw.

ipped waifs met dikke lokken hebben in de loop van de twintigste eeuw onze modecultuur verrijkt; het dragen van dit type is nu een manier van leven geworden. Audrey Hepburn, een A-list socialite, hielp een einde te maken aan de Hollywood glamour van de late jaren 1920 door de invoering van de elegante kleine zwarte jurk waarmee veel dames nu de zandloper associëren.

De kledingstijlen van de jaren veertig hebben onze huidige kleding beïnvloed, of we ons nu wenden tot de muziek van de jaren zeventig (wat veel mensen nog steeds doen) of tot onze huidige favoriete ontwerpers. Paul Ford is de ontwerper achter Giorgio Armani. Giorgio Armani is vooral bekend om de stijl die zijn naam draagt. Op zoek naar een outfit met een strakke look en een contrasterend kledingstuk dat het lichaam goed doet uitkomen? Zoek dan niet verder dan deze Giorgio Armani outfit.

Paul Smith is een andere modeontwerper met een enorme aanhang. Hij werd in 1992 benaderd door een betseller om een romantische wollen jas te produceren met details zoals biezen en strakke snit. Een comeback van hetzelfde ontwerp heeft van hem een buitengewoon succesvolle ontwerper gemaakt.

Kijk naar vintage kleding uit de jaren 60 voor een look die beroemd werd door Grease. Zoek naar het liedje Grease en het personage Sandy.

Kijk ook eens naar de collectie van Frankie Como of de rock-and-roll themakleding die hij in zijn verschillende lijnen maakt.

Als u hunkert naar heerlijke chocolade, ga dan naar Parijs en ga winkelen in het onfatsoenlijk gethematiseerde foodcourt Le Cinco, een echte schaatsklassieker!