Auto garage Helmond

Wat is het eerste dat u moet doen als u een probleem met uw motor ontdekt? U moet onmiddellijk een afspraak makenbij een Auto garage Helmond. Een van de zeer belangrijke onderdelen in uw motor is de zuurstofsensor. Deze sensor wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de brandstofinjectie goed werkt. Hij bevindt zich op verschillende plaatsen in het uitlaatsysteem. Onder deze locaties zijn de verdeler, de injectoren en de cubiculaties. Kijken naar dit deel helpt ons om te weten dat als de zuurstofsensor niet goed functioneert. Vervanging van dit auto-onderdeel is absoluut noodzakelijk. Het is waar dat een licht verlies van functie van een zuurstofsensor niet altijd een groot probleem is. Aan de andere kant, wanneer de werking ervan ernstig interfereert met de normale prestaties van de motor, dan moet je het vervangen. Over het algemeen bestaat de sensor uit een koppeling, een arm en een kern. Elk van deze onderdelen heeft zijn eigen kenmerkende onderdeel dat in contact komt met de zuurstofsensor, en deze moeten worden vervangen om de sensor weer te laten functioneren.

De kwaliteit van het vervangingsonderdeel kan worden gecontroleerd door de toestand van het oude en het nieuwe onderdeel samen te bekijken. Het nieuwe onderdeel mag niet langer zijn dan het oude en moet dezelfde fysieke en elektrische kenmerken hebben. Bovendien moet het overeenkomen met de gevestigde module van de motor. Dit kan worden gecontroleerd door de originele onderdelen te kennen die werden gebruikt om de motor te bouwen. U kunt bij een Autobedrijf Helmond informeren welk onderdeel u het beste kunt aankopen. Het nieuwe onderdeel moet hetzelfde atoomnummer van de zuurstofsensor hebben, en hetzelfde ruimtelijke oppervlak. Het moet dus in alle opzichten identiek zijn aan het gevestigde onderdeel dat het vervangt. Tenslotte moet het nieuwe onderdeel dezelfde bevestigingsbasis hebben en moet het ontworpen zijn volgens de exacte afmetingen van de motor. Een onjuiste aftrek van deze afmetingen zal leiden tot een inefficiënt brandstofverbruik. Daarom is het dringend noodzakelijk een nieuw onderdeel te kiezen met de exacte specificaties van de motor.

Het oude onderdeel zal één of meer plaatsen hebben waar de oxidatiefilm is ontstaan. Deze plaatsen vereisen speciale aandacht. Ze zijn zeer kostbaar en als ze blijven zitten, zullen ze zich op het onderdeel ophopen, waardoor het onveilig wordt. In bepaalde gebieden is de vervanging van de zuurstofsensor nog belangrijker. Dit komt omdat de sensor een klein maar significant effect heeft op het totale brandstofverbruik van het voertuig. Daarom is het een gok dat dit onderdeel ook tijdens het gebruik geen opstoppingen zal vertonen.

Een ander belangrijk auto-onderdeel is de carburateur. De carburateur is een van de belangrijkste onderdelen die bepalend zijn voor de prestaties van een verbrandingsmotor. Daarom is zijn normale slijtage een vereiste voor een optimale werking van de motor. Gewoonlijk bevindt de carburateur zich aan de voorkant van de motor. Het is echter noodzakelijk om hem goed te onderhouden als onderdeel van het gehele uitlaatsysteem. Elke keer als de motor van de auto draait, komen er kleine deeltjes vuil en gas vrij via de uitlaatpijp. Deze kleine deeltjes worden vervolgens door de carburateur in de verbrandingskamer gezogen, waar ze verbranden.

Deze verbranding veroorzaakt een drukverschil tussen de kleine pijpen van de carburator en de grotere pijpen, waardoor een mechanisme ontstaat dat de katalysator in beweging brengt. Het slecht functioneren van een deel van het uitlaatsysteem zal leiden tot slechte prestaties van de automotor. Daarom is het uitzoeken van de fout met een enkel onderdeel van het systeem van veel nut. Elke Fleming, Chicago benzinemotor onderdelen, zou in staat zijn om u te vertellen over dit. U moet daarom vermijden zelfbenoemde auto-monteurs en bezoek alleen gerenommeerde auto garages.

Wanneer u aan uw auto werkt en u ruikt een muffe geur uit de uitlaat, dan is dat een teken van het bestaan van een ernstig probleem. Dit probleem zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot slechte prestaties en verbranding van de cilinders. U kunt dan zoeken naar brandstoflekkage als oorzaak van deze geur. Lekkage komt van de scheurtjes in het uitlaatsysteem. U moet het systeem daarom door een monteur laten controleren.

Lees meer:
Garage Helmond